Матео Беретини ликува в Щутгарт



16-06-2019 18:34 | Николай Драганов

23-годишният италианец Матео Беретини триумфира с трета титла в своята кариера и първа на тревна настилка. Световният №30 се наложи със 6:4, 7:6(11) на младия канадски талант Феликс Оже-Асиасим на финала на турнира от сериите ATP 250 в Щутгарт.


Така Беретини добави трети трофей във витрината си, където вече са титлите от Гщаад през 2018-та и Будапеща през 2019-та. Тази година той игра и още един финал, който изгуби - в Мюнхен. 


За Феликс Оже-Алиасим, който е най-младият играч в Топ 100 - само на 18 години - това беше трети неуспешен опит да завоюва първи трофей. По-рано през този сезон той игра финал в Рио де Жанейро и Лион, но също остана в подножието на върха.


Оже-Алиасим започна седмицата като №21 в света, а след няколко дни ще бъде съперник на Григор Димитров в първи кръг на турнира в Куинс.


Беретини показа страхотен сервис по време на целия турнир, а финалът не направи изключение. Той спаси пет сетбола в тайбрека на втората част, преди да затвори мача в своя полза след 1 час и 47 минути игра. 


И двамата играчи показаха страхотна игра от начален удар в тайбрека, като само 3 от 24-ти разиграни точки бяха минипробиви. Но Беретини успя да се възползва от третата си шампионска точка, след отличен ретурт при втори сервис на Оже-Алиасим. 


През цялата седмица италианецът не изгуби подаването си и спечели 50 от 50 сервис гейма, както и 89% от точките при първи сервис изобщо. Той не се изправи преди нито една точка за пробив във финала.

 

През миналата година само двама играчи спечелиха титли, без да бъдат пробити в рамките на турнира - Новак Джокович в Шанхай и Александър Зверев в Мадрид.


Победата означава, че Беретини ще се изкачи до рекордната за себе си 22-ра позиция в света. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини