Федерер продължава напред след трилър



21-06-2019 08:08 | Николай Драганов

Деветкратния шампион от турнира на трева в Хале Роджър Федерер се класира за 17-ти път на четвъртфинал в надпреварата от сериите ATP 500 в Германския град.


Маестрото спечели трилър с Жо-Вилфред Цонга след 7:6(5), 4:6. 7:5 в отделните части и вече води с 12:6 в преките мачове с французина.


"Изпитах по-малко от всичко - радост, тъга, притеснение. В края може би имах и малко късмет. Защото при 5:5 в трети сет на трева, на корт като този, срещу Жо, наистина вече не контролираш всичко. Беше много оспорвано, зрителите бяха фантастични. Очевидно емоцията накрая беше прекрасна, което е хубаво", коментира поставеният под №1 в схемата Федерер след успеха си.

 

Цонга беше постигнал победа над Федерер в единствения им досегашен мач на трева - на четвъртфиналите на Уимбълдън през 2011-на година. 


За място на полуфиналите Федерер ще се изправи срещу Роберто Баутиста Агут, който победи двукратния полуфиналист на Уимбълдън Ришар Гаске след 6:1, 6:4.


Федерер води с 8:0 в преките мачове срещу Агут, включително един мач на трева през 2015-та на Уимбълдън. 


Втора победа в Хале записа и поставеният под №2 Александър Зверев, който се наложи с 6:3, 7:5 над Стив Джонсън и ще играе с Давид Гофен на четвъртфиналите. 


Съперник на Гофен или Зверев на полуфиналите пък ще бъде победителя от мача между Карен Хачанов и Матео Беретини. 


В горната част на схемата, където са Федерер и Агут, другият полуфиналист ще бъде излъчен от мача между миналогодишния шампион Борна Чорич и Пиер-Юг Ербер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини