Федерер на две крачки от 10-та титла в Хале



22-06-2019 09:37 | Николай Драганов

Роджър Федерер се класира за полуфиналите в ATP 500 турнира в германския град Хале след успех с 6:4, 4:6, 6:4 над Роберто Баутиста Агут.


Маестрото, който има девет трофея от тази надпревара, вече води с 9:0 в преките мачове срещу Агут. 

 

Пробив на нула още на старта на мача в полза на Федерер предопределени изхода на първата част, а при 5:3 Маестрото направи и нов пробив. Същевременно за цялата първа част швейцарецът изгуби едва две точки при свой начален удар. 


Дълъг и оспорван трети гейм на втория сет в крайна сметка завърши с пробив за Агут от третата му възможност, а до края на частта той не даде шансове на Федерер да върне пробива.


Испанецът имаше две точки за пробив и на старта на третата част, но Федерер се справи, като след това на свой рез пропусна по една възможност във втория и осмия гейм. В крайна сметка в 10-тия при резултат 5:4 швейцарецът стигна до 15:40 в подаването на Агут и още от първия мачбол затвори срещата в своя полза.


"Той е топ играч, побеждавал е най-добрите, играе на големите турнири, винаги дава отпор на големите тенисисти, понякога ги побеждава. Трябва да очакваш, че ще излезеш за много тежък мач", коментира Федерер относно своя съперник.


"Способен е да се задържа в разиграванията на тревни кортове и има много опасен форхенд. Не съм изненадан, че мачът беше тежък и се насладих на битката", добави швейцарецът. 


На своя полуфинал №15 швейцарецът ще се срещне Пиер-Юг Ербер. Французинът се класира напред след отказване на шампиона от миналата година Борна Чорич преди началото на втория сет.


Ако успее да триумфира над Ербер, а след това и на финала, за първи път в своята кариера Федерер ще държи двуцифрен брой титли от дадена надпревара.


Мачът между Маестрото и Ербер ще бъде първи между тях в професионалния тур. Французинът не крие, че швейцарецът е един от детските му идоли, а преди години двамата тренираха заедно именно в Хале по покана на Маестрото.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини