Макенроу: Мъри може да спечели титлата на двойки на Уимбълдън



Макенроу: Мъри може да спечели титлата на двойки на Уимбълдън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-06-2019 20:39 | Николай Драганов

Бившият легендарен тенисист Джон Макенроу вярва, че Анди Мъри може да спечели титлата на двойки на Уимбълдън, но остава предпазлив относно прогнозите си за завръщането на британеца на сингъл. Мъри се завърна по впечатляващ начин на корта миналата седмица след петмесечно отсъствие, когато спечели титлата на двойки в тандем с Фелисиано Лопес.


Бившият номер 1 в света загуби на старта в Истборн в двойка с Марсело Мело, но вече обяви, че ще участва на двойки на Уимбълдън заедно с четирикратния шампион от Големия шлем Пиер-Юг Ербер. Шотландецът все още не е дал конкретна дата за завръщането си на сингъл. 32-годишният тенисист се възстановява след операция за премахване на тазобедрената става през януари.


Говорейки за ESPN, Макенроу заяви, че е трудно да прогнозира колко успешно ще се окаже завръщането на Мъри, докато той не заиграе отново на сингъл в Тура. „Мъри каза, че вече не чувства никаква болка. Мачовете на двойки очевидно са много различни от тези на сингъл. Мач 3 от 5 е напълно различен от 2 от 3 с тайбрек в решителния сет“, започна той.


„Но за мен бе много приятно да го видя отново в игра – нетърпелив и относително здрав. Не може да решим окончателно и да кажем, че той е готов, докато не започне да играе мачове на сингъл и как тялото ще реагира, например, на натоварването на хард, за разлика от това на трева. Всичко изглеждаше много обещаващо, което е прекрасно. Мисля, че всички искат той да се завърне на сингъл и да се откаже, когато реши, че моментът за това е настъпил. В Куинс изглеждаше, че той покрива половината корт, че не се движи по същия начин както преди, но имайки предвид всички неща, бях изключително щастлив да го видя на корта след толкова време“, добави американецът.


Макенроу вярва, че Мъри може да триумфира на двойки на Уимбълдън, но заяви, че той не е трябвало да играе в Ийстборн след изтощителната седмица в Лондон.

 

„Според мен, той не трябваше да участва в Ийстборн, защото изигра повече мачове от очакваното на Куинс и спечели надпреварата – трябваше да си почине и да се концентрира впоследствие изцяло към Уимбълдън. Но той бе уверен в себе си, искаше да играе още мачове. Вероятно седмицата в Куинс го е изтощила неимоверно много както физически, така и психически. Смятам, че той може да стане шампион на двойки на Уимбълдън. Както може да триумфира с титлата, така може да загуби и в първи кръг – ще бъде невероятно, ако стане шампион“, коментира още бившият тенисист.


„Мачовете на двойки не могат да решат доколко успешен ще е той на сингъл, но определено са едно добро начало. Щастлив съм, още веднъж казвам, че го виждам на корта, ще видим какво ще се случи. Няма спор, че той ще бъде пределно мотивиран да се завърне на върха на възможностите си, но дали това ще се случи, и на практика, е напълно непредсказуемо“, завърши американецът. Уимбълдън започва на 1 юли. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини