Едмънд спечели британския дуел в Истборн



28-06-2019 11:16 | Николай Драганов

Първата ракета на Великобритания Кайл Едмънд се класира за полуфиналите на турнира на трева от сериите ATP 250 в Истборн след победа над своя сънародник Даниел Еванс с 1:6, 6:3, 6:4.


Това беше втори сблъсък в ATP тура и общо трети между двамата британци, като 5-години по-младия Едмънд записа трета победа. За него това е първи полуфинал в ATP тура през сезона и като цяло най-успешния му турнир тази година, с изключение на "Чалънджър" надпреварата в Индиън Уелс през февруари, която спечели. 


Съперник на Едмънд на полуфиналите ще бъде младият американец Тайлър Фритц, който се наложи над Хуберт Хуркаш от Полша с 6:4, 7:6(5). Фритц има един финал в ATP - през 2016-та година в Мемфис, докато Едмънд има един трофей и един загубен финал - и двата случая от 2018-та година. До този момент те не са се срещали в официален мач. 


В долната част на схемата в Истборн за полуфинал се класираха Сам Куери и Томас Фабиано. Най-успешният от останалите в схемата играчи Куери се наложи над Фернандо Вердаско със 7:6(2), 6:2 и е на две крачки от трофей №11 в кариерата си и първи от 2017-та година насам. 


Неговият съперник от Италия вече записа в Истборн повече победи, отколкото общо от началото на сезона в ATP тура - три срещу две. Той победи последователно Джеймс Уорд, Ласло Джере и Жил Симон на четвъртфиналите с 6:4, 6:3. 


Фабиано нашумя по това време на годината пред миналия сезон, когато тръгна от първи кръг на квалификациите на Уимбълдън, преодоля ги и дори и записа две победи в основната схема, включително над Стан Вавринка, който преди това победи Григор Димитров. След това обаче италианецът не успя да надгради особено над този успех, с изключение на една титла от сериите "Чалънджър".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини