Вавринка и Андерсън се поздравиха с убедителни победи



01-07-2019 15:04 | Станко Димов

Поставеният под №22 в основната схема Стан Вавринка се класира за втория кръг на Уимбълдън. Швейцарецът се поздрави с експресна победа с 6:3, 6:2, 6:2 над преминалия през квалификациите Рубен Бемелманс.

Срещата продължи едва 87 минути, в които Вавринка сервира безупречно и не позволи на опонента му да стигне до нито една точка за пробив. Швейцарецът приключи срещата с 26 печеливши удара, 7 от които директно от сервис. Във втория кръг Вавринка ще срещне победителя от срещата Седрик-Марсел Щебе – Райли Опелка.

С чист успех на старта се поздрави и финалистът от миналата година Кевин Андерсън. Представителят на Южна Африка се справи с един от 12-те французи в схемата Пиер-Юг Ербер и го победи с 6:3, 6:4, 6:2.

Андерсън приключи срещата с 16 аса и подобно на Вавринка не допусна да бъде пробит. Неговият съперник във втория кръг ще бъде определен от дуела между Янко Типсаревич и Йошихито Нишиока.

Също с 16 аса приключи първия си двубой Фелисиано Лопес. 37-годишният испанец, който загря за Уимбълдън печелейки титлите на единично и двойки от турнира в Куинс Клъб, се наложи с 6:4, 6:2, 6:4 над американеца Маркъс Хирон.

Във втория кръг Лопес най-вероятно ще срещне 10-ия в схемата Карен Хачанов, който започва участието си в турнира срещу представителя на Южна Корея – Соонво Квон. Лопес участва на Уимбълдън за 18-и последователен път.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини