Федерер: В началото краката не ме слушаха



03-07-2019 11:08 | Николай Драганов

Роджър Федерер загуби сет на старта на Уимбълдън, но успя бързо да забрави разочарованието и в крайна сметка да стигне до обрат срещу Лойд Харис - 3:6, 6:1, 6:2, 6:2.


"Имах проблеми в началото - чувствах се леко скован, краката ми не ме слушаха, сякаш бяха тежки. Лойд удряше много здраво и нещата се случваха много бързо. Успя да ме държи нервен за сет и половина", призна след победата швейцарецът.


"След това влязох в мача, но ми отне усилия. Психически знаех, че пътят до финалната линия за моя опонент е много дълъг. Това е мястото, където опитът игра голяма роля. Имах време да овладея нервите си. Бях разочарован, че не играх добре през цялото време, но поздравления за него", добави Маестрото.


Федерер коментира изненадите, които вече станаха факт на Уимбълдън още след първите дни - отпадането на Александър Зверев, Стефанос Циципас и Доминик Тийм: "Толкова много поставени да изгубят на старта... наистина са много. Но предполагам - случва се. Разликите са малки. Тази първа седмица на Уимбълдън тества различни твои умения, а освен това и нервите са опънати повече. Нека бъдем честни - особено що се касае до Саша и Доминик - тревата не е любимата им настилка. Така че техните проблеми може би са до известна степен разбираеми. Доминик наистина имаше тежък жребий. Така че, възможно е това да се случи. Но определено е изненада". 


Маестрото даде съвет и на Циципас, който изглеждаше напълно съсипан на прескоференцията след загубата си на старта. Самият Федерер е отпадал три пъти в първи кръг на Уимбълъдн - през 1999, 2000 и 2002-ра година, като в последния случай е седми поставен.


"Разбирам. Аз бях мистър Емоция, така че идвам от там, където е той. Плачех, когато загубех мачове като юноша. Някои просто приемат нещата по-тежко, други - по-леко. На някои им трябват часове, за да го преодолеят, а други - дни. Това зависи от личността ти. Просто когато загубиш на турнирът като Уимбълдън, това за теб е по-важно от целия свят. Много е важно и ти си толкова тъжен и сразен", коментира Федерер и посъветва играчите, които изпитват такова разочарование, просто да не излизат веднага пред медиите. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини