Приказката на Коко Гоф продължава



Приказката на Коко Гоф продължава
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-07-2019 09:29 | Николай Драганов

15-годишната квалификантка Кори Гоф записа трета победа в основната схема на Уимбълдън. 


Младата американка се наложи след обрат - 3:6, 7:6(7), 7:5 - над опитната Полона Херцог след 2 часа и 47 минути на корта. 


По пътя към големия си успех, тинейджърката спаси два мачбола и за пореден път демонстрира невероятния си талант и впечатляващ за възрастта ѝ характер.


"В момента просто съм супер успокоена, че всичко свърши. Беше дълъг мач, а тя игра невероятно. Беше първият ми мач на централния корт. Хората казваха, че Корт №1 е моят корт, но може би е централният", коментира Гоф след победата.


След като стана най-младата квалификантка, в първи кръг 15-годишната Гоф поднесе сензацията, като отстрани своята сънародничка и идол Винъс Уилямс. След това тя успя да надвие и Магдалена Рибарикова. 


"Хората по трибуните бяха невероятни. Дори когато трябваше да отразявам мачбол, те бяха зад мен. Благодарна съм им, че вярваха в мен", каза още Коко. 


Въпреки че 28-годишната Херцог, носителка на 3 титли от WTA, успя да се възползва от грешките на Гоф в първия сет, в крайна сметка американката се пребори за обрат в двубой с множество дълги разигравания и разнообразни удари и от двете страни на корта.


Най-младата състезателка, която достига втората седмица на Уимбълдън при жените от 1991-ва година насам, когато това стори Дженифър Каприати, ще се изправи в следващия кръг срещу бившата №1 в света Симона Халеп. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини