Мъри: Имам сили за подвиг на „Ролан Гарос”



18-04-2011 12:59 | Станко Димов

Анди Мъри не изключва възможността да направи „шокиращ” триумф на „Ролан Гарос”. Шотландецът обаче призна, че за тази цел ще трябва да играе постоянно, точно както световния номер 1 Рафаел Надал. Мъри най-накрая напомни за себе си на турнира в Монте Карло, където игра полуфинал именно срещу Надал.

 

Британецът загуби в три сета но показа, че не е обречен на клей. Постижението на Мъри в Монте Карло е повече от добро предвид представянето му в последните 3 месеца, когато отпадна в първи кръг на 3 последователни турнира.


„Разбира се, че останах разочарован от представянето ми на турнирите в САЩ. Когато излизах на корта не се чувствах като себе си. Трябва да направя така, че подобно нещо да не се повтаря никога повече”, сподели Мъри пред британските медии.


„Всяка седмица трябва да играя така, както срещу Рафа. Точно заради това той е номер 1. Джокович също е много силен от началото на годината. Ако искам да победя тези двамата и да ги изместя от местата им в ранглистата трябва да играя на високо ниво през цялата година”, коментира Мъри.


Британецът няма никакво намерение да отписва втория за годината турнир от Големия шлем – „Ролан Гарос” въпреки, че там големият фаворит се казва Рафаел Надал.


„Много хора казват, че не играя добре на клей. Да, определено това не е любимата ми настилка, но мога да играя добре и на нея. През последните няколко години започвам да се представям все по-добре на „Ролан Гарос”. Имам нужда да вярвам, че мога да спечеля всички турнири в Европа, защото удрям топката точно както искам. Затова вярвам, че е възможно. Просто трябва да останеш много, много спокоен и разбира се здрав”, сподели още Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини