Фонини пожела на Уимбълдън да избухне бомба, после се извини



08-07-2019 14:23 | Николай Драганов

Първата ракета на Италия Фабио Фонини се извини за коментарите си, направени по време на мача срещу Тенис Сандгрен, който беше загубен от италианеца. Фонини не беше доволен още откакто научи, че ще играе на Корт №14, а по време на двубоя беше чут да казва, цитиран от TennisworldUSA: "Честно ли да играя тук? По дяволите, тези англичани, наистина. По дяволите. Ще ми се бомба да избухне в този клуб".


След двубоя Фонини коментира реакцията си така: "През повечето време на корта си поставен на голямо напрежение. Със сигурност не бях доволен от представянето си днес, защото знаех, че имам какво да спечеля, можех да спечеля. Нещо не се случи на корта. Съжалявам", каза италианецът.


По-късно Фабио се е извини и официално, тъй като беше заплашен от солидна глоба. "Ако някой се е почувствам обиден, извинявам се. Няма проблем", каза той, цитиран от BBC. А според директора на "Ол Инглън Клъб" Ричард Люис, най-вероятно следствие от тези думи на италианеца ще бъдат малка глоба, като извинението ще повлияе на размера и решението.


"Това беше един от онези коментари в горещ момент. Не беше приятен коментар, а Фабио беше достатъчно разумен да се извини веднага. Няма да се изненадам, ако му бъде наложена малка глоба, като със сигурност ще вземем предвид извинението му, което приемаме", коментира Люис.


През 2014-та година Фонини беше глобен с рекордна глоба от 27 500 долара заради серия обиди по време на двубой от първи кръг. През 2017-та на US Open той получи и предупреждение да бъде лишен от участие в два турнира от Големия шлем заради груб език към съдийка, както и друга рекордна глоба.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини