Серина отново не даде шанс на Суарес Наваро



08-07-2019 16:25 | Станко Димов

Поставената под №10 Серина Уилямс се класира с лекота за четвъртфиналите на Уимбълдън. Американката се разправи с Карла Суарес Наваро (Испания, №30) с 6:2, 6:2 за малко повече от час игра на корт номер едно.

Това беше седми двубой между двете, а американката продължава да няма загубен нито един сет (14-0) срещу тази си съперничка.

„Аз съм емоционална тенисистка и винаги се вълнувам, когато играя на Уимбълдън. Ако не беше така вероятно изобщо нямаше да дойда тук. Радвам се, че продължавам напред. Най-много съм доволна от факта, че съм физически здрава. Отдавна не ми се беше случвало да се задържа толкова в един турнир, да играя серия последователни двубои“, коментира Уилянс след срещата.

Уилямс приключи срещата с 21 печеливши удара и 19 непредизвикани грешки. Суарес Наваро се отчете с едва 9 уинъра при 13 грешки.

В следващия кръг опитната състезателка ще срещне своята сънародничка Алисън Риск, която по-рано през деня изненада световната №1 Ашли Барти.

„Тя изобщо не е случаен играч. Последният път, когато играх срещу американка загубих. Алисън спечели титла на тревни кортове в навечерието на Уимбълдън и това говоря ясно как се чувства на тази настилка“, каза Серина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини