Джокович се пребори за място на нов финал



12-07-2019 17:55 | Станко Димов

Новак Джокович ще играе за трофея на Уимбълдън за втори пореден и общо шести път в кариерата си. В първия полуфинален двубой, сърбинът се наложи с 3:1 сета над Роберто Баутиста Агут, в отделните части 6:2, 4:6, 6:3, 6:2.

Двамата предложиха страхотно зрелище, в което изобилстваха дълги разигравания от основната линия, често надвишаващи 30 удара.

Шампионът от миналата година спечели бързо първия сет, в който се поздрави с два пробива. В началото на втората част Баутиста Агут значително подобри представянето и заслужено стигна до пробив, който умело успя да съхрани и да изравни резултата.

Ключът към изхода на третия сет, а и не целия мач, се оказаха шестият и седмият гейм. Джокович успя да пробие за 4:2, след което изоставаше с 15:40 при негов сервис. След разиграване, продължило рекордните 45 удара и спечелено от Ноле с бекхенд-уинър по правата, сърбинът стигна до 40:40, а малко по-късно успя успешно да затвърди пробива. До края на мача за Ноле стана по-лесно, той пречупи тотално испанския си опонент и загуби общо само още два гейма.

Съперникът на Джокович във финала ще бъде определен от сблъка между Рафаел Надал и Роджър Федерер.

„За мен този турнир се разви прекрасно. Да си на финал е сбъдната мечта и голямо предизвикателство. Трябваше да покажа стабилна игра, това е полуфинал в турнир от Големия шлем. Моят противник се справи много добре, успя да извади наяве най-добрия си тенис. В началото на втория сет той ме затрудни много. Имаше равностойни моменти и в третия сет и мачът можеше да се развие и в друга посока“, коментира Джокович секунди след успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини