Хуан Монако не остави шанс на Григор Димитров



18-04-2011 22:59 | Николай Драгиев

Григор Димитров приключи участието си на силния "Мастърс 500" турнир в Барселона още в първи кръг. 37-ият в световната ранглиста Хуан Монако надигра българина след 6:4, 6:1 за 78 минути игра. За отпадането в тази фаза Гришо не получава точки за ранглистата, където е 70-и.

 

Подобно на мача на Цвети Пиронкова по-рано днес, Григор започна обещаващо двубоя и имаше сериозен аванс в първия сет. Той дръпна с 4:1 след пробив и само 20 минути игра. Димитров можеше да увеличи аванса си и до по-убедителен резултат, но вместо това допусна сериозен спад в представянето си.

 

Хуан Монако спечели следващите шест гейма и потвърди статута си на фаворит в мача. Неговата серия му осигури спечелването на първия сет с 6:4 и аванс от 2:0 във втората част.

 

Когато сервисът не влизаше в помощ на Гришо той бе лесна плячка за опитния Монако, който е сред най-добрите специалисти в играта на червена настилка.

 

Монако стигна и до втори пробив, с който лидерството му набъбна до 4:1 гейма след 64 минути игра. След още 15 минути игра Монако стигна до убедителното 6:1, оформяйки крайния резултат.

 

През следващата седмица Гришо ще стартира от основната схема в Мюнхен.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини