Шарди спечели дуела с Кареньо Буста в Бостад



17-07-2019 10:21 | Николай Драганов

Бившият №25 в света Жереми Шарди, който в момента е под №80 в ранглистата, стартира участието си на турнира на клей от сериите ATP 250 в Бостад с престижна победа над Пабло Кареньо Буста.


Испанецът, който започна надпреварата в Швеция от квалификациите, също е далеч от най-добрите си дни - бившият №10 в света в момента е №53. Шарди се класира за втори кръг след трисетова победа - 6:4, 4:6, 7:5.


Във втори кръг французинът ще се изправи срещу поставеният под №1 в схемата Кристиан Гарин от Чили, който почива в първи кръг.


Във втори кръг в Бостад ще има още един чилиец - поставеният под №5 в основната схема Николас Хари, който на старта се наложи със 7:6(1), 7:5 над Хенри Лааксонен от Швейцария.


Във втори кръг финалистът от Женева ще се изправи срещу представителя на домакините Михаел Юмер, който получи "уайлдкард" от организаторите, а в първи кръг надигра друг поканен - испанецът Алехандро Давидович Фокина.


Друг швед с "уайлдкард" - Елиас Юмер (на снимката) - успя да надделее над Тиаго Монтейро с 6:3, 2:6, 7:5, като по този начин отмъсти за загубата си от същия противник в същия турнир на същата фаза през миналата година. 


Поставеният под №2 в схемата Фернандо Вердаско ще има за съперник в първия си мач своя сънародник Алберт Рамос-Виньолас, който се наложи над френския квалификант Констан Лестин с 6:1, 7:5. Вердаско води с 5:2 в преките двубои срещу Рамос-Виньолас, включително с 2:1 на турнира в Бостад, но победата на Виньолас дойде на финала през 2016-та.


Още един изцяло испански дуел вече се състоя на старта и беше спечелен от Роберто Карбайес Баена, който победи сънародника си Хауме Мунар с 6:4, 3:6, 6:3. Баена ще играе във втори ръг срещу Дамир Джумхур от Боста и Херцеговина, който надви седмия поставен в схемата Каспър Рууд от Норвегия.


В първи кръг имаше и изцяло аржентински сблъсък - между Хуан Игнасио Лондеро, поставен под №6 в схемата, и квалификанта Факундо Аргуело, спечелен от Лондеро с 6:3, 6:2. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини