Най-интересното за турнира в Атланта



21-07-2019 10:58 | Николай Драганов

През следващата седмица Григор Димитров ще се завърне на корта за първи път след Уимбълдън, а това ще се случи на нетипично за българина място - турнира на твърди кортове от сериите ATP 250 в Атланта.


До този момент в своята кариера Димитров има едно единствено участие в Атланта - през 2011-та година, когато е №59 в света. Тогава той губи в първи кръг от представителя на домакините от САЩ Раджив Рам в два сета.


Турнирът в Атланта ще бъде първият за Григор Димитров от октомври 2012-та година, в който той влиза не като представител на Топ 50. За последно Димитров беше извън най-добрите 50 на "Мастърс" турнира в Париж в края на 2012-та - №55.


Надпреварата в Атланта влиза в календара на ATP през 2010-та година, като е известна с едно - почти сигурно шампионът е американец. Трофеят е останал в САЩ в 8 от 9 досегашни издания - едни трофей има Анди Родик, с два е Марди Фиш, а цели пет има Джон Иснър, който ще опита да спечели шести трофей и трети пореден. 


Единственият играч, който не е американец, спечелил титлата, е Ник Кириос, който през 2016-та година спря серията от три поредни титли на Иснър, само за да започне американецът нова серия година по-късно. Иснър има общо 31 победи в турнира. 


В основната схема засега влизат още 9 претенденти да продължат традицията титлата да остава в САЩ - Тейлър Фриц, Денис Кудла, Рейли Опелка, Тенис Сандгрен, Брадли Клан и Франсис Тиафо, а Коул Громли и Джак получават уайлдкард.


Възможни са още американци, които да влязат от квалификациите, а един от тях е потенциален съперник на Григор Димитров в първи кръг, тъй като българинът очаква квалификант. 


Иснър и Фриц са поставени съответно под №1 и №2 в схемата, а другите играчи, които ще почиват в първи кръг и ще започнат директно от втори, са №3 Алекс де Минор и №4 Пиер-Юг Ербер. 


Димитров попадна в долната част на схемата и още във втори кръг може да се изправи срещу втория поставен Фриц, стига да запише победа на старта. 

 

Ако го стори, Гришо би спрял серия от три поредни загуби, която започна с поражение от Стан Вавринка в трети кръг на "Ролан Гарос" и продължи със загубите от Феликс Оже-Алиасим в Куинс и от Корентин Муте на Уимбълдън. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини