"Хед тийм елит" спонсорира 45 български тенис таланти



19-04-2011 15:23 | Николай Драгиев

За четвърта поредна година Българската федерация по тенис и нейният партньор - фирмата за тенис екипировка "Хед", развиват съвместната си програма "Хед тийм елит".

 

Това стана ясно днес на специална пресконференция на централния корт на Българския национален тенис център, който отвори врати вчера с лагер за националните отбори до 12 и до 14 години.

 

През 2011 г. в програмата "Хед тийм елит" ще бъдат включени 45 състезатели, всеки от които ще получи от "Хед" цялостна тенис екипировка на стойност над 2000 лева.

 

Някои от заслужилите, отговарящи на критериите на "Хед" за включване към програмата - добро международно класиране и топ 5 в ранглистите на България за съответната възрастова група, са Виктория Бърдарова, Вилиан Петров, Вивиан Златанова, Петър Атанасов, Десислава Златева, Елинор Михайлова, Виктория Очева и др.

 

На пресконференцията на БНТЦ днес присъстваха Елисавет Ъков - изпълнителен директор на "Хед” - България, Георги Дончев - генерален секретар на БФТ, както и спортният директор Орлин Станойчев.

"Това не е просто една национална кампания, а интернационална програма, която цели развитието на тениса в световен мащаб. Искрено се надявам децата, които тази година се присъединиха към програмата "Хед тийм елит", да ни радват с бъдещите си успехи не само на българските, а и на световните кортове", коментира Елисавет Ъков. 

 

"Хед тийм елит" е глобална спонсорска програма, която цели да подпомага развитието на младите тенис таланти на международно ниво. Дейността й се състои в организиране на тренировъчни лагери със световноизвестни треньори, участия в турнири и осигуряване на пълна екипировка.

 

Всяка пълна стипендия включва набавянето на поне четири ракети на година, маратонки, сакове, 200 м кордаж и други аксесоари. Членовете на програмата са на възраст между 11 и 16 години.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини