Пиронкова е посланик на програмата Тенисът - спорт за всички (видео)



22-07-2019 14:21 | Tennis24.bg

Любимката на българските деца и феновете на тениса Цветана Пиронкова стана посланик на програмата на Българската федерация по тенис "Тенисът - спорт за всички", реализирана с подкрепата на Министерството на младежта и спорта. За пета поредна година програмата осигурява безплатно обучение по тенис за деца в цялата страна в месеците от юни до октомври.

Цвети отправи специално видео послание към децата: "Аз съм Цветана Пиронкова и съм щастлива да бъда посланик на програмата "Тенисът - спорт за всички" на Българската федерация по тенис. Деца от 6 до 12 години имат възможност да направят първи стъпки в тениса в 50 клуба от цялата страна. Тенисът наистина е една емоция, която си струва да бъде изживяна от всяко дете, защото тенисът е спорт за всички!"

50 клуба в 28 населени места отворят врати за обучение на децата от 6 до 12 г. до октомври. Във всеки клуб малките тенисисти се разпределят в поне по две групи от минимум 12 деца, а заниманията са минимум по един път седмично (общо 24 тренировки). БФТ осигурява цялата необходима екипировка за провеждането на обучението. Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - Спорт за всички" има регионални първенства до 8, 10 и 12 г. и финален Мастърс до 8 г. в град Плевен.

В програмата са включени и четири международни състезания: "Смирква Боул" в Хърватия, „Дъд Боул" в Хърватия, „Тен про" в академията на Рафаел Надал и финалите на Kinder+ Sport в „Монте Карло Кънтри клуб". През 2018 година българските деца успяха да се докоснат до Рафаел Надал на турнира в неговата академия, а на големия турнир от сериите ATP 250 – Sofia Open, който се проведе в "Арена Армеец", излязоха на централен корт с Карен Хачанов.
През миналата година 1350 деца и 60 лицензирани треньора взеха участие в обучението по програмата "Тенисът - Спорт за всички".

Децата и техните родители, които се интересуват, могат да получат информация за клубовете в страната, които са включени през 2019 г., на сайта на БФТ – bgtennis.bg, раздел програми - „Тенисът - Спорт за всички".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини