Зверев се пребори за място на 1/4-финалите в Хамбург



26-07-2019 09:16 | Николай Драганов

Световният №5 Александър Зверев постигна трудна победа с 6:4, 7:6(5) над Федерико Делбонис по пътя към четвъртфиналите на турнира от сериите ATP 500 в Хамбург, който се провежда на червени кортове.


Саша проби при 5:5 във втория сет с агресивна игра от основната линия, но веднага след това беше пробит на 0, докато сервираше за мача. Все пак германецът зарадва местните фенове с успех в тайбрека и крайната победа.


"Не мисля, че изиграх лош гейм, просто съперникът ми изигра най-добрия си гейм в мача. Така че всичко е наред", коментира Зверев относно 12-тия гейм на втората част. "Най-важното е, че спечелих тайбрека сравнително лесно. Винаги има геймове, в които допускаш геймове и губиш, но въпросът е как ще отговориш на това, а аз се справих добре", добави германецът.


Зверев играе на домашния си турнир за първи път след 2016-та година, когато отпадна в първи кръг. Той е полуфиналист от 2014-та година, а в Топ 8 тази година ще се изправи срещу Филип Крайнович.


Сърбинът наниза 12 аса за победата с 6:7(6), 7:5, 6:1 над шампиона от 2016-та година Мартин Клижан. 


Напред продължава и Пабло Кареньо Буста, който се наложи над седмия поставен Ян-Ленард Щруф с 6:1, 7:6(4) за 85 минути. Съперник на Кареньо Буста на четвъртфиналите ще бъде Фабио Фонини, който надигра със 7:5, 6:4 младият германец Рудолф Молекер.


18-годишният Молекер надви двукратния шампион в Хамбург Леонардо Майер в първи кръг и имаше своите шансове срещу Фонини - шампион в турнира от 2017-та година - включително сетпойнт в първия сет. 


Другите два четвъртфинала в Хамбург противопоставят Доминик Тийм на Андрей Рубльов и Жереми Шарди на Николоз Басилашвили. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини