Григор: Защо промяната да не започне от Мексико?



30-07-2019 10:49 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров от няколко дни е в мексиканския курорт Лос Кабос, където тази нощ ще започне участието си в местния турнир на твърди кортове от сериите ATP 250. Съперник на българина е Стийв Джонсън от САЩ, а статута му на бивш шампион от финалите на ATP и носител на осем титли от тура логично предизвикват сериозен интерес към Димитров.


"Без съмнение Григор Димитров е един от играчите, към които има най-големи очаквания в четвъртото издание на надпреварата. Той вече знае какво е да бъдеш коронясан на мексиканска територия, но пристига в Лос Кабос в серия от четири поредни загуби, които доведоха до загуба на позиции в ранглистата, където е под №57", пише официалният сайт на турнира за Гришо.


Организаторите припомнят, че последната титла на Димитров е от края на 2017-та година в Лондон, но в Мексико той има шанс да възвърне самочувствието си, разчитайки и на подкрепата на феновете.


"Развълнувам съм, защото очевидно досега нямам най-добрата година. Но запазвам своята положителна настройка всяка седмица, в която се състезавам. Така че защо да не започна от тук един по-добър сезон?", коментира пред сайта на турнира Димитров, който триумфира с титлата от друга мексиканска надпревара - тази в Акапулко - през 2014-та година.


"Подкрепата, която получавам с години в Мексико, ми помогна да играя по-добре и да се наслаждавам повече. През сезона пътуваме и играем около 30 седмици, доста натоварено е, така че винаги е приятно, когато можеш да дадеш нещо на феновете си и засега това е прекрасно", коментира Димитров по отношение на различните инициативи с участието на привърженици на тениса, в които се включи в Лос Кабос.


Относно съперника си на старта, срещу когото ще опита да спре лошата си серия, българинът коментира: "Познаваме се от доста време, а когато прекарвам време в Калифорния тренираме много. Виждаме се почти всяка седмица в тура, с доста от играчите сме играли много пъти, тъй като съм част от тура вече 10 години, така че ми се налага да повтарям мачовете с доста от момчетата".


Григор беше един от звездните гости в Деня на децата. "Всеки път, когато съм на корта, дори за Деня на децата, чувствам голяма подкрепа. Феновете наистина ценят спорта, а организаторите правят така, че да излезеш, да се наслаждаваш и да опиташ да играеш добре", коментира той.


"За първи път съм в Лос Кабос, за да играя тенис, така че се радвам, че имах няколко свободни часа, за да се установя и да почина, да се насладя на гледката. Организаторите са свършили невероятна работа около самия турнир. В някакъв смисъл дори не изглежда като турнир, което е много приятно", добави българинът.


Преди първия си официален мач, Димитров участва и в любопитен двубой на мини-корт на плажа заедно със Сантяго Гонзалес (снимки). Освен това той игра с децата в града, заедно с Люка Пуй, Диего Шварцман и потенциалния му съперник във втори кръг Гуйдо Пея (снимки). Преди това той имаше възможност да раздаде автографи и да се срещне с феновете на друго специално събитие за целта. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини