Димитров: Бавно, но сигурно си връщам ритъма



31-07-2019 10:21 | Николай Драганов

Григор Димитров прекъсна серия от четири поредни победи и надигра Стийв Джонсън в първи кръг на турнира в Лос Кабос след 7:6(4), 4:6, 7:5(5) в отделните части.


Победата е ценна за българина и заради това, че през този сезон той изпитва сериозни проблеми, когато мачовете стигнат до тайбрек, докато в този двубой той спечели и двата 13-ти гейма. В допълнение, в първата част на мача Гришо обърна резултата от 2:5 гейма, за да се стигне изобщо до тайбрек. В третия пък българинът пропусна мачбол и вместо това беше пробит, но не падна духом и измъкна мача в решителен тайбрек.


"Знаех, че трябва да бъда готов за всичко. Първият сет всъщност беше много добър за мен. После имах шансове и във втория. Той започна да сервира по-добре. Стана по-трудно да връщам добре. След това, когато сервирах за мача в третия сет, той изигра много добър гейм. Тайбрекът беше много оспорван", коментира Димитров след победата.


Относно следващия си съперник - Гуйдо Пея - българинът коментира: "Той играе прекрасен тенис. Левичар е. Мога да очаквам всичко от него, но в момента съм концентриран около това, което се случва от моята страна на мрежата. Това е по-важното нещо. Работих върху доста неща в последните месеци. Чувствам, че бавно, но сигурно, се връщам към добър ритъм".


Това ще бъде трети мач между Пея и Димитров, като до този момент те делят по една победа. И двете им досегашни срещи са на твърди кортове, като през 2015-та във Вашингтон победител беше Димитров, а през 2017-та в Маями - аржентинецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини