Братята Мъри потеглиха успешно във Вашингтон



Братята Мъри потеглиха успешно във Вашингтон
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-08-2019 10:00 | Николай Драганов

Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем Анди Мъри се приближи до завръщане на сингъл шест месеца след претърпяната операция за смяна на тазобедрената става, присъединявайки се към брат си Джейми за успех на двойки във Вашингтон.


Братя Мъри, които си партнираха за първи път след Игрите в Рио през 2016, се справиха със силния френски тандем на Никола Маю и Едуард Роже-Васлен след 6-4, 6-7 (9), 10-5, за да достигнат четвъртфиналите в надпреварата. „Нивото на игра бе много високо“, каза Анди след края на мача. „Имаше някои добри разигравания и бързи реакции на мрежата“, добави той.


Анди Мъри практикува на сингъл и играе двойки, като бившият номер 1 в света, сега на 222-ро място в ранглистата, се опитва да се завърне на сингъл след операцията за смяна на тазобедрената става през януари. 32-годишният шотландец се опасяваше, че може да прекрати преждевременно своята кариера преди операцията. Той се завърна на корта през юни, но на двойки, докато продължава своята рехабилитация. „Не изпитвам болка“, сподели Мъри. „Бедрото не ме ограничава вече, когато удрям топката. Може би, съм все още малко бавен в движението си. Надявам се, скоростта да се завърне с времето“.


БГНЕС припомня, че Мъри напусна Вашингтон в сълзи от болка и разочарование миналата година, след като спечели късен мач, закъснял заради дъжд, след който се оттегли от турнира. „Наистина се чувствам много по-добре в сравнение с миналата година. Физически, съм в отлично състояние. Не знаех колко още ще играя след турнира тук миналата година. Да се завърна и да не изпитвам повече болка е брилянтно“, завърши той.


Британското дуо изоставаше с 2-5 в решителения супер-тайбрек, но спечели осем последователни точки, последната от които след ас на Джейми Мъри. Анди бе този, който започна обрата за братята след бекхенд уинър, добавяйки воле от бекхенд и други печеливши удари на мрежата за крайния успех. Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем обяви в понеделник, че е близо до завръщане на сингъл, като се надява това да се случи най-рано на турнира в Синсинати след две седмици. Това ще бъде само две седмици преди старта на Ю Ес Оупън, като британцът добави, че ако не се завърне в Синсинати, вероятно ще изчака до след Флашинг Медоус, защото не иска да рискува все още в мачове 3 от 5 сета.


Мъри, който триумфира на Големия шлем през 2012 на Ю Ес Оупън през 2013 и 2016 на Уимбълдън, игра за последно на сингъл на Аустрелиън Оупън през януари, губейки в първи кръг от Роберто Баутиста Агут в пет сета. Братя Мъри, които помогнаха на Великобритания да спечели Купа Дейвис през 2015, проби френското дуо в последния гейм на първия сет, а впоследствие ги надигра и в супер-тайбрека за успех след 1 час и 51 минути игра. Те ще играят в спор за място на полуфиналите срещу третите поставени в схемата Майкъл Винъс от Нова Зеландия и Равен Клаасен от Южна Африка. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини