Шварцман триумфира в Лос Кабос



04-08-2019 09:04 | Николай Драганов

Диего Шварцман спечели първа титла през сезона и общо 3-та в своята кариера, след като се наложи със 7:6(6), 6:3 над Тейлър Фриц на финала на турнира от сериите ATP 250 на твърди кортове в Лос Кабос.


Високият едва 170 сантиметра аржентинецът стигна до успеха 193-сантиметровия американец за 1 час и 42 минути, спечелвайки първото си отличие на твърди кортове. Досега и двата му триумфа бяха на клей, съответно в Инстабул през 2016-та и в Рио де Жанейро през 2018-та година.


Шварцман постигна втора победа от три мача срещу Фриц и взе реванш за последния им сблъсък - през този сезон на "Мастърс" турнира в Монте Карло. 


В Мексико американецът достигна до втори победен финал, след като стори това и в Атланта, но отново се оказа от губещата страна. Няколко седмици по-рано 21-годишният Фриц все пак дочака първата си титла от ATP, триумфирайки в Ийстборн.


Финалът в Лос Кабос можеше да се развие и по друг начин, ако Фриц беше задържал преднината си от един пробив в първия сет. Той проби за 3:1 и сервираше при 4:2, но допусна връщане на пробива. При 6:5 пък Фриц поведе с 0:40 в подаването на съперника, но пропусна и трите сетбола. В тайбрека също първи направи минибрейк, но отново не успя да се възползва и го загуби. 


Шансове за друг развой имаше и във втория сет, където Шварцман проби за 3:1, но Фриц се върна в мача, като върна пробива за 3:4. Още в следващия гейм обаче той изостана с 0:40 и от втория брейкбол аржентинецът проби за втори път в сета, а след това затвори двубоя при свой сервис. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини