Феликс взе един канадски сблъсък, предстои му нов



07-08-2019 10:46 | Николай Драганов

Младият канадски талант Феликс Оже-Алиасим постигна своята 36-та победа в ATP в кариерата, след като се наложи над своя сънародник Вашек Поспишил на старта на канадския "Мастърс" в Монреал.


18-годишният Оже-Алиасим е постигнал около 10% от своите победи именно срещу Поспишил, а в този случай се наложи драматично след 6:2, 6:7(3), 7:6(3) в отделните части. 


За съжаление на канадската публика, още един канадец със сигурност ще отпадне от турнира в Монреал и във втори кръг, тъй като съперник на Феликс отново е представител на Канада - първата ракета на страната Милош Раонич.


Финалистът в Монреал от 2013-та година Раонич е спечелил единствения мач между двамата досега - през миналата година в Индиън Уелс.


"Дори чисто физически - аз се промених много от онзи мач насам. Психологически - също. Със сигурност натрупах самочувствие, че мога да побеждавам тези играчи. И не съм толкова нервен, когато стъпвам на големите кортове. Това също е голяма промяна", коментира Оже-Алиасим относно предстоящия сблъсък. 


Младият канадец е един от най-добре представящите се играчи през сезона. Той се намира на 11-та позиция в годишната ранглистата, която определя класирането за финалния турнир в Лондон. 


В друг двубой от първи кръг аржентинецът Гуйдо Пея постигна победа с 6:4, 7:6(4) над 15-тия поставен Давид Гофен. В следващия кръг той ще играе срещу Раду Албот, който надигра Жил Симон с 6:4, 6:2.


Поставеният под №11 в схемата Борна Чорич взе първа победа от около два месеца насам, след като спаси два поредни мачбола в третия сет при 5:6 срещу Петер Гойочвик. В крайна сметка Чорич се наложи след 2:6, 6:1, 7:6(2). В следващия кръг първата ракета на Хърватия ще се изправи срещу Адриан Манарино от Франция. 


Победа записа и Марин Чилич, който се наложи с 6:3, 7:6(7) над Брадли Клан и ще играе срешу "щастливия губещ" от квалификациите Джон Милмън, който в първи кръг надигра Фелисиално Лопес в драма, продължила 2 часа и 33 минути и завършила при резултат 6:7(4), 7:6(2), 6:3. 


С драматичен успех се поздрави и първата ракета на САЩ Джон Иснър. Поставеният под №12 в схемата американец надигра с 6:3, 3:6, 7:6(6) Джордън Томпсън от Австралия. В следващия кръг той ще играе срещу Кристиан Гарин от Чили. 


Британският квалификант Даниел Еванс надви след 6:4, 7:6(6) шампионът от Атланта преди седмица Алекс де Минор. В следващия кръг Еванс ще играе срещу поставеният под №1 и шампион от миналата година Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини