Тийм спаси 9 от 9 точки за пробив и продължава напред



09-08-2019 09:48 | Николай Драганов

Поставеният под №2 в основната схема на турнира от сериите "Мастърс" в Монреал Доминик Тийм се класира за четвъртфиналите след победа със 7:6(7), 6:4 срещу Марин Чилич.


Австриецът даде на съперника си 9 възможности за пробив в течение на мача, но спаси всички от тях и не допусна да бъде пробит за 1 час и 53 минути игра.


"Победих двама невероятни играчи. Успях да се възползвам от натрупаната увереност в Европа. Също така, това е първият ми четвъртфинал тук. Днес беше нереално, защото спасих 9 от 9 точки за пробив, което не се случва много често", коментира Тийм.

 

В следващия кръг австриецът ще се изправи срещу Данийл Медведев. Руснакът надигра сравнително лесно Кристиян Гарин след 6:3, 6:3. 


Третият поставен в схемата Александър Зверев имаше още по-тежък мач, но също се класира за финалната осмица. Зверев се наложи със 7:5, 5:7, 7:6(5) над Николоз Басилашвили. 


Преди две седмици грузинецът победи Зверев в Хамбург, но днес не успя да повтори упражнението, въпреки че Саша допусна нетипичните за себе си 14 двойни грешки. Мачът продължи цели 2 часа и 45 минути и в крайна сметка завърши с победа в тайбрек за шампиона от 2017-та година.


Съперник на Саша на четвъртфиналите ще бъде Карен Хачанов, който развали празненствата за рождения ден на любимеца на домакините Феликс Оже-Алиасим. Младият канадец отстъпи след 6:7(7), 7:5, 6:3 в полза на Хачанов в отделните части. Този двубой също се превърна в малка класика и продължи 2 часа и 50 минути.


В горната част на схемата Рафаел Надал ще играе срещу Фабио Фонини. Испанецът се справи с Гуидо Пея, докато Фонини надигра Адриан Манарино.

 

Последният четвъртфинал е между Гаел Монфис и Роберто Баутиста Агут. Монфис се наложи над изненадата Хуберт Хуркаш след 6:4, 6:0, а Баутиста Агут надигра със 7:5, 7:5 Ришар Гаске. Кръг по-рано Хуркаш и Гаске бяха победили съответно четвъртия и петия поставен Циципас и Нишикори.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини