Монфис обясни защо не излезе на корта срещу Надал



Монфис обясни защо не излезе на корта срещу Надал
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-08-2019 18:03 | Tennis24.bg

Гаел Монфис се класира за полуфиналите на Мастърс 1000 турнира в Монреал, след като постигна трисетов успех над Роберто Баутиста Агут. Два часа след края на този двубой французинът трябваше да се изправи срещу Рафаел Надал, но не излезе на корта заради преумора. Пред медиите Монфис категорично обяви, че е взел правилно решение.

„При други обстоятелства щях да имам шанс срещу Надал, но сега нямах никакво време да се възстановя. Мачът ми с Агут продължи два часа и половина. Това е първият ми турнир след завръщането ми на корта. За да излезеш срещу Надал, трябва да си на 100% здрав. А аз не съм. Рискувах да усложня положението си и да пропусна целия сезон на твърди кортове“, коментира Монфис.

„Разбира се, че е огромно предизвикателство да играеш срещу Надал. Чувството е невероятно. Но, за съжаление, имам болка в глезена и след консултация с треньора ми решихме, че няма смисъл да рискуваме“.  

Тази вечер Надал ще се изправи на финала в Монреал срещу Данийл Медведев, който по-рано през сезона спечели титлата в София и записа дебют в Топ 10 на ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини