Мъри взе уайлдкард за Уистън-Сейлъм



16-08-2019 08:10 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Анди Мъри ще изиграе втори турнир на сингъл след операцията в ставата, която застрашаваше кариерата му. Британецът прие уайлдкард от организаторите на турнира от сериите ATP 250 в Уинстън-Сейлъм. 


Мъри се завърна преди няколко дни за първи мач на единично на турнира в Синсинати, но отстъпи на старта пред Ришар Гаске. След двубоя той обяви, че няма да играе на сингъл на US Open, а само в схемите на двойки. 


Надпреварата в Уинстън-Сейлъм обаче беше посочена от Мъри като възможен вариант за трупане на още игрови минути на сингъл. Анди активно продължава да взима участие и в схемите на двойки. Той и партньорът му Фелисиано Лопес ще играят на четвъртфинал на двойки в Синсинати срещу Нийл Скупски и Джейми Мъри - брат на бившия №1. 


"Онова, от което се нуждая сега, са мачове. Искам отново да бъда част от схемите на сингъл и да тествам себе си. Турнирът в Уинстън-Сейлъм е перфектното място да сторя това", коментира Мъри.


Той ще участва за първи път в кариерата си в тази надпревара, която обикновено бива пропускана от топ играчите заради факта, че се провежда точно в седмицата след два "Мастърс" турнира и преди US Open. 


"Знам от играчи, с които съм разговарял и са играли там, че мястото е прекрасно. Има отлични условия за тренировка, фитнес. Времето, доколкото знам, ще бъде хубаво. Това е нова стъпка в моето завръщане и ще видим как ще премине. Надявам се, че ще имам добра седмица", пожела си Мъри. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини