Ким Клайстерс попадна сред 100-те най-влиятелни личности в света на списание "TIME"



21-04-2011 21:35 | Николай Драгиев

Белгийката Ким Клайстерс попадна в списъка на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света. Клайстерс е единственият спортист занимаващ се с тенис, включен в нея.

 

От списание Time са помолили Мартина Навратилова да напише няколко реда, които да обосноват присъствието на белгийката в този списък.

 

Ето какво е написала легендарната Навратилова за своята колежка:

 

"Ким е страхотен модел, когато говорим за човек, който е постигнал всичко в живота. През 2007 година, на 23 години, тя се отказа от професионалния тенис. Тя искаше да изгради семейство. Нейната красива дъщеря Джада се роди година по-късно - през 2008. Тогава Ким реши да се завърне на корта и успя да надхвърли всички очаквания. Тя спечели последните два турнира US Open и по-рано през годината достигна до №1.

 

При всички положения е по-лесно да балансираш личния и професионалния живот, когато имаш много пари. Но Ким превърна този баланс в изкуство. Тя остана здраво стъпила на земята, знаейки че тенис уменията й сами по себе си, не я правят добър човек. Винаги, когато в тенис гилдията се организира благотворителна дейност, тя е първата която ще откликне. На корта Ким никога не си позволява да играе нечестно в името на победата. 

 

Нямам търпение да изгледам какво ще се случи оттук нататък през годината за Ким, която получи неприятна травма по време на сватбено тържество."

 

ВИЖТЕ ПЪЛНИЯ СПИСЪК СЪС 100-ТЕ НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИ ЛИЧНОСТИ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини