Втора загуба и при втория мач на Анди Мъри



20-08-2019 08:48 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Анди Мъри допусна второ поражение и при втория си мач на единично след завръщането си на корта. Британецът показа подобрение от двубоя срещу Ришар Гаске, но отстъпи след 6:7(8), 5:7 на Тенис Сандгрен в двубой от първи кръг на турнира в Уинстън-Сейлъм.


Американецът спечели маратонски първи сет, продължил 75 минути. Сервирайки за мача при 5:4 във втората част, Сандгрен беше пробит от Мъри, но веднага след това той на свой ред взе отново подаването на съперника, а с това и мача.


Макар и двата мача на сингъл след завръщането му да завършиха с поражение, Мъри демонстрира значително подобрение от двубоя в Синсинати, който беше първи за него от януари насам. Срещу Сандгрен, за разлика от мача срещу Гаске, Мъри успя в много по-голяма степен да преследва всички топки. 


"Атмосферата беше невероятна. Ясно е - кариерата на Анди говори сама по себе си - така че да бъда тук и да се състезавам срещу него, беше удоволствие. Мачът беше много оспорван. Първият сет можеше да се развие по всякакъв начин и да го взема беше огромно облекчение. Беше много завързан двусетов двубой, дълъг и физически изтощителен, така че съм щастлив от победата", коментира Сандгрен след успеха си.


"Някои неща се получиха по-добре днес. Удрях топката по-чисто, отколкото в Синсинати. Мисля, че се движех доста по-добре към някои къси топки, към които не тичах срещу Гаске. Така че има позитиви, но също и неща, които искам да правя по-добре.

 

Физически бях добре - нямах болка или дискомфорт. Просто повече умора от обикновено", сподели от своя страна Мъри и добави, че не се притеснява от ранното отпадане при втория си турнир.


"Наясно съм с нивото, на което се намирам в момента. Мога да се състезавам, но трябва да се справям по-добре. Може би трябва да играя стъпка по-ниско, за да натрупам мачове, да надградя играта си, преди да се завърва в ATP тура", разкри британецът. Той вече обяви, че няма да участва на сингъл на US Open, като стана ясно, че обмисля участие в някой "Чалънджър" турнир, преди да се отправи към Азия. 


Съперник на Сандгрен в следващия кръг ще бъде поставеният под №2 в схемата Денис Шаповалов. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини