Джокович и Федерер в една половина на US Open



22-08-2019 19:53 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович и рекордьорът по спечелени титли от Големия шлем Роджър Федерер попаднаха в една половина на US Open. Това отреди тегленият преди минути жребий.

Двубой между двамата, който би бил повторение на епичния им финал на Уимбълдън от средата на юли, е възможен само на полуфиналите. Преди това обаче и двамата ще трябва да положат сериозни усилия.

Джокович стартира с Роберто Баена, а първият поставен, който може да срещне е Душан Лайович в третия кръг. „Наоколо“ са играчи като Стан Вавринка, шампион в Ню Йорк от 2016 г., Кевин Андерсън и Фабио Фонини. На четвъртфиналите пък е възможен мач с намиращия се в чутовна форма Данийл Медведев.

От своя страна Федерер ще има за съперник на старта тенисист от квалификациите. Във втория кръг може да срещне Дамир Джумхур или друг квалификант.
На четвъртфиналите най-опасен съперник за Маестрото изглежда да бъде Кей Нишикори.

Трикратният първенец Рафаел Надал ще стартира в Голямата ябълка срещу Джон Милман. Първият поставен, който Матадора може да срещне е Фернандо Вердаско в третия кръг. Александър Зверев е потенциален опонент на четвъртфиналите, а стъпало по-нагоре Стефанос Циципас или Доминик Тийм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини