Джокович изравни Сампрас след нова чиста победа



Джокович изравни Сампрас след нова чиста победа
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-08-2019 09:09 | Николай Драганов

Поставеният под №1 в схемата и шампион от миналата година Новак Джокович записа втора чиста на US Open. Сърбинът се наложи с 6:4, 7:6(3), 6:1 над Хуан Игнасио Лондеро от Аржентина и вече има 71 победи в Ню Йорк - колкото и един от детските му идоли Пийт Сампрас.


Това го нарежда на пето място във вечната класация по успехи на US Open, като пред него са Иван Лендъл (73), Андре Агаси (79), Роджър Федерер (87) и водачът Джии Конърс с 98 победи. 


"Искам да поздравя Лондеро за невероятния боен дух и страхотния тенис, който игра тази нощ. Беше победа в три сета, но определено беше много труден мач. Много разигравания, особено в първите два сета", коментира Ноле.


Аржентинецът наистина имаше своите големи шансове в първите два сета. В първата част той поведе с пробив за 2:3, но след много дълъг шести гейм, в който спаси пет точки за пробив, в крайна сметка от шестия опит Ноле върна пробива. При при 5:4 сърбинът осъществи втори такъв и взе частта.


Драмата беше още по-голяма във втория сет, когато Лондеро поведе с 3:0 след два пробива. Той обаче успя да загуби следващите пет гейма, три от тях - при негов сервис. Сервирайки за 2:0 сета при 5:3, от своя страна Джокович беше пробит отново. Стигна се до тайбрек, спечелен от сърбина със 7:3.


Това беше всичко, за което Лондеро имаше сили - в третия сет той не взе нито веднъж подаването си, а единственият му спечелен гейм беше при сервис на Джокович във втория гейм. 


Новак Джокович преследва четвърта титла от US Open и трета от Големия шлем за сезона. В следващия крът той ще срещне победителя от сблъсъка между американеца Денис Кудла и своя сънародник Душан Лайович, които ще играят в четвъртък, след като мачът им от сряда беше отложен заради дъжда над Ню Йорк. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини