Джокович навлиза в топ форма, отнесе американец



31-08-2019 08:11 | Николай Драганов

Поставеният под №1 в схемата и шампион от миналата година Новак Джокович се класира с лекота за четвърти кръг на US Open. Ноле изигра най-добрия си мач през седмицата и продължава напред след успех с 6:3, 6:4, 6:2 над Денис Кудла от САЩ.


"Много съм щастлив от начина, по който се развиха нещата. Благодаря на всички ви, които останахте до толкова късно на корта, за да ни подкрепяте", обърна се сърбинът към феновете по трибуните след края на мача. 


Това беше 72-ра победа за Джокович в Ню Йорк, като по този показател той задмина Пийт Сампрас. Ноле е достигал до четвърти кръг още 11 пъти в кариерата си. 


Негов съперник на осминафиналите ще бъде бившият шампион от US Open Стан Вавринка. Суперсблъсъкът се оформи след успеха на поставения под №23 в схемата Вавринка над Паоло Лоренци от Италия по-рано през деня с 6:4, 7:6(9), 7:6(4). 


Ноле води с 19:5 срещу Вавринка и е спечелил два от трите им мача в Ню Йорк. Въпреки това, швейцарецът има на какво да се надява - техният последен мач беше финалът в Ню Йорк през 2016-та, спечелен от Стан.


"Имали сме някои страхотни битки през годините, навсякъде, но особено тук. Загубих от него при последния случай, когато се срещнахме на този корт. Той е играч, който разполага с огромна мощ и качество. Страхотен човек. Тренираме много заедно, така че нека по-добрият победи", коментира Ноле относно предстоящия "блокбъстър".  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини