Край на приказката за Тейлър Таузенд



03-09-2019 11:12 | Николай Драганов

Канадската тинейджърка от румънски произход Бианка Андрееску се класира на четвъртфинал на US Open след победа с 6:1, 4:6, 6:2 над Тейлър Таузенд от САЩ.


След като победи две румънки - Симона Халеп и Сорана Кърстя, американката най-после преклони глава пред Андрееску, която е родена в Канада, но има и румънско гражданство.


По този начин Андрееску се присъединява към скромен списък от тенисистки, които достигат до четвъртфинал при своя дебют на US Open. Единствено Белинда Бенчич и Винъс Уилямс от действащите състезателки са постигали това.


Четвъртфиналът е първи за 18-годишната Андрееску. След мача тя призна, че е прекарала известно време на тренировки в работа върху минаващите удари, което пролича на корта - най-после беше намерена рецепта за противодействие на непрекъснатите излизания край мрежата на Таузенд.


В следващия кръг Бианка ще се изправи срещу Елизе Мертенс, като двете ще се срещнат за първи път. Мертенс категорично с 6:1, 6:1 Кристи Ан от САЩ. 


Така на четвъртфиналите ще се състезават осем дами от различни националности - Швейцария, Хърватия, Канада, Белгия, Украйна, Великобритания, САЩ и Китай. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини