Бианка Андрееску на финал на US Open при своя дебют



06-09-2019 08:57 | Николай Драганов

19-годишната канадка Бианка Андрееску постигна нова голяма победа, след като се класира за първи път в своята кариера на финал в Големия шлем.

 

Състезаващата се под канадско знаме Андрееску, която има и румънско гражданство, надигра със 7:6(3), 7:5 Белинда Бенчич на полуфиналите на US Open. 


Андрееску се намира в серия от 13 поредни победи, която започна на турнира в Торонто. Там канадката спечели титлата, след като на финала се изправи срещу Серина Уилямс, но американката беше принудена да се откаже при 1:3 гейма в първия сет.


Именно Серина Уилямс ще бъде съперничка на Андрееску и на финала в Ню Йорк. В другия полуфинал носителката на 23 титли от Големия шлем надигра Елина Свитолина.


В началото на сезона Андрееску се намираше извън топ 150, но започна US Open под №15. Тази нощ тя стана едва третият играч, който достига финал в турнира при своя дебют в основната схема. За последно това беше направила 17-годишната Винъс Уилямс през 1997-ма година. Ако спечели титлата, Андрееску ще стане първият дебютант, който прави това в Откритата ера. 


"Това е сюрреалистично. Наистина не знам какво да кажа. Сбъдната мечта", каза Андрееску след последната точка в мача срещу Бенчич, продължил 2 часа и 13 минути. 


Любопитна подробност е, че досега в кариерата си Андрееску никога не е губила мач от представител на Топ 10. Канадката има 7 двубоя и 7 победи. Серина Уилямс влиза във финала като №8 в света. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини