Завърши третият турнир от веригата 17 плюс



06-09-2019 10:37 | Tennis24.bg

През изминалите дни завърши и третият турнир от веригата 17+. Той се проведе на кортовете на ТК "Хепи Уин" до стадион "Славия" и отново станахме свидетели на много интересен и качествен тенис.

Двоен победител и в игрите поединично и на двойки стана Стоян Плугаров. Отлично представяне направи и дебютантът във веригата Калоян Николов, който спечели два сребърни медала.  Във финалният мач Плугаров победи Николов с резултат 4/2, 4/1. По пътя до финала и двамата състезатели победиха класни съперници преди да се изправят един срещу друг. Интересното бе, че до този момент Плугаров, не се беше класирал дори за полуфинал поединично, откакто съществува веригата и той участва в нея.

Голямата изненада на турнира бе и отпадането още на осминафинал на миналогодишния краен победител във веригата - Петър Трендафилов. До този момент бившият български национал без особени затруднения печелеше всички турнири на сингъл, в които взимаше участие. В своя първи мач, той загуби от Ваньо Василев с резулат 3/6, което бе и негова първа загуба в игрите поединично. Петката, както е известен в тенис средите, направи своя дебют в първия турнир от веригата, който се проведе през месец май.

Загубилите своя  първи мач им се дава право да се запишат и в утешителен турнир. В него победител стана друг дебютант - Никос Панатимитакис, който победи Радостин Радославов с 5/4 (2), 4/0. Веднага след финалите поединично стартираха и игрите по двойки.

Всички двойки бяха разделени в две групи по пет и играха на принципа "всеки срещу всеки" като първите две двойки от всяка група излизаха на полуфинала. Там първите от едната група се изправиха срещу вторите от другата.  След дълги и интересни битки на полуфиналите излезнаха двойките Стоян Плугаров и Георги Мирчев срещу Иво Божилов и Стефан Божинов. Двойката Плугаров/Мирчев победи с 6/2. В другият полуфинален мач Калоян Николов в тандем с Ваньо Василев победиха Даниил Иванов и Богдан Владимиров с 6/0.

Въпреки натрупаната умора и много изиграни сетове и четиримата състезатели показаха борбен дух и желание за победа. В крайна сметка със златните медали се окичи двойката Плугаров/Мирчев, които победиха Николов/Василев с резултат 5/4 (6), 4/2.

Призьорите, както и всички участници получиха награди от партньорите на лигата.

На 15 септември следва и четвъртият пореден турнир, който ще бъде само по двойки и ще се проведе на кортовете на СК "ДЕМА".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини