Енен: Решението да се върна на корта бе правилно



Енен: Решението да се върна на корта бе правилно
Свързани новини
Свързани играчи
31-01-2010 15:32 | Станко Димов

Бившата номер 1 в женския тенис Жустин Енен сподели, че е доволна от решението си да се върне на корта. От началото на годината, белгийката взе участие в два турнира и стигна до финал. В първия случай загуби битката за трофея в Бризбейн от Ким Клайстерс, а в събота не успя да се пребори за титлата от Australian Open след поражение от Серина Уилямс. 26-годишната Енен разкри, че времето извън тениса я е направило по-добър играч.

 

"За мен бе твърде любопитно да видя на какво ниво ще играя. Чувствах, че трябва да се върна на корта и не съжалявам. За 4 седмици играх 2 финала, така че мога да бъда спокойна за състоянието ми", сподели Енен.
Енен все още няма място в ранглистата, защото няма необходимите минимум 3 изиграни турнира. Следващата надпревара, в която Енен ще участва е в Индиън Уелс, Калифорния в средата на март.

 

"Имам високи цели и знам, че за да ги изпълня, трябва да работя още повече. Точно това и ще направя, бъдете сигурни. Резултатите, които постигнах през последните няколко седмици са невероятни. Моята мотивация ли? Това са големите турнири. Всяка една победа ме доближава все повече до тях", сподели при заминаването си от Мелбърн Енен.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини