Вожняцки взе "полското" дерби, предстои очарователен финал



23-04-2011 21:48 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки се класира за финала на турнира от категорията Premier в Щутгарт. Тя победи със 7:5, 6:3 за близо два часа игра Агниешка Радванска и в неделя ще спори с Юлия Гьоргес за своята четвърта титла през сезона.

Вожняцки все още няма загубен сет в Щутгарт, но въпреки това имаше сериозни трудности срещу Радванска. Полякинята поведе с 3:1 в първия сет. По доста впечатляващ начин тя успя да измъкне няколко гейма от 0:30, но в крайна сметка Вожняцки изравни при 4:4. След поредица много дълги и изтощителни геймове, Каро все пак направи втори пробив и затвори със 7:5.

 

По-агресивната от двете в този мач Вожняцки започна с пробив втория сет, който Радванска с много усилия успя да върне. Нищо обаче не можеше да спре световната номер 1 след 2:2 гейма и тя преодоля героичната съпротива на една от най-добрите си приятелки с 6:3.

Публиката в Щутгарт остана наистина доволна от продукцията на двете, тъй като те показаха много качествен тенис, с дълги разигравания и типичната за двете разумна игра, без лековати грешки.

Датчанката от полски произход няма титла на червен клей, така че двубоят с Гьоргес ще бъде отлична възможност да промени това. Вожняцки води с 2:0 в срещите си с германката до момента.

 

Финалът в Щутгарт между две от най-очарователните състезателки изобщо, ще се проведе в неделя от 17,00 часа. Можете да го наблюдавате по Eurosport.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини