Сензацията Андрееску се качи на трона на US Open



08-09-2019 01:01 | Станко Димов

19-годишната Бианка Андрееску е новата шампионка на US Open. Представителката на Канада победи на финала местната любимка Серина Уилямс с 6:3, 7:5 за малко повече от час и половина игра и спечели най-значимата титла в кариерата си до момента.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА

Андрееску можеше да затвори срещата далеч по-рано, след като имаше преднина 6:3, 5:1 и свой сервис, но в този момент американката направи фантастичен обрат и успя да изравни за 5:5. Сервирайки за място в тайбрек обаче Уилямс се пречупи и беше победена от младата сензация в световния женски тенис.

Благодарение на успеха Андрееску ще се изкачи до рекордното за нея 5-то място в ранглистата при следващото ѝ обновяване в понеделник. Освен това канадката получи чек за 3.8 млн. долара, които също са рекорд в турнири от Шлема.

„Не мога да повярвам какво се случи. За мен беше истинска чест и сбъдната мечта да изляза на най-големия корт в света срещу легендата на нашия спорт Серина Уилямс. Положих много усилия, не беше никак лесно, особено във втория сет, когато тя направи феноменално завръщане. Успях да спечеля титлата, което е неописуемо“, каза в интервюто на корта Андрееску.

За Серина Уилямс това беше четвърти загубен финал в турнир от Големия шлем след завръщането ѝ на корта след майчинство. Американката отново не успя в опита си да изравни постижението на Маргарет Корт от 24 мейджър титли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини