Голяма победа за Виктория Томова



16-09-2019 10:03 | Николай Драганов

Първата ракета на България Виктория Томова постигна една от най-големите си победи в кариерата, след като в двубой от първи кръг на турнира от категория Premier в Осака се наложи над световната №59 Ализе Корне от Франция.


Мачът продължи 2 часа и 48 минути и беше спечелен от Томова след пореден обрат - 4:6, 6:3, 6:2. Преди това българката изоставаше със сет и в двата си квалификационни мача, но стигна до крайните победи и място в основната схема.


Корне също започна от квалификациите и беше първа поставена там. Французойката е бивша №11 в света.


Победата на Вики и донесе огромен шанс да се изправи срещу доскоршната №1 в света, двукратна носителка на титли от Големия шлем и поставена под №1 в схемата в Осака - звездата на домакините Наоми Осака.

 

Двубоят с Корне се превърна в типична за женския тенис битка, изпълнена с обрати и пробиви. Общо 17 пъти геймовете отидоха на сметката на посрещачите от 28 изиграни.

 

В крайна сметка Вики показа по-здрави нерви в решителните мигове на третия сет и най-вече при 4:2 в своя полза, когато спечели маратонски гейм, в който отрази и три точки за пробив, а при 5:2 Корне се предаде и загуби отново подаването си, а с това и мача.  

 

Томова не е играла досега срещу Наоми Осака. 21-годишната японка е родом от Осака и няма съмнение за коя от двете ще вика публиката в мача помежду им. Тя започва професионалната си кариера в тениса през 2013 година, като бързо се превръща в изгряваща звезда с височината си от 180 см, тегло от 69 кг, силен форхенд и мощен сервис.

 

През януари 2016 г. Наоми Осака достига до третия кръг на Откритото пъравенство на Австралия, "Ролан Гарос" и US Open и печели награда за Новоизгряваща звезда на годината от WTA Awards 2016. Две години по-късно тя триумфира с първата си титла от Големия шлем - на US Open, побеждавайки на финала идола си в тениса Серина Уилямс. Втората й титла от Голямата четворка е на Australian Open през настоящия сезон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини