Дел Потро отряза мераците на Пике за Купа Дейвис



16-09-2019 16:19 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро не е преговарял с компанията „Космос“, която от тази година държи правата за Купа „Дейвис“ и няма намерение да участва в отборната надпревара. Това съобщиха от пресслужбата на аржентинеца, след като преди дни в испанските медии се появиха информации, че Дел Потро преговаря с Жерар Пике, футболист на Барселона и основател на „Космос“, по повод участието му в турнира.

„В момента преговаряме с Дел Потро, но всичко зависи от неговото физическо състояние и как ще се завърне на корта. Но, да, ние сме в постоянни контакти с него“, съобщи Пике, цитиран от испанската версия на изданието Ubitennis.

От лагера на Дел Потро обаче категорично отрекоха информацията. „ТиймДелПо заявява, че между компанията „Космос“ и Хуан Мартин дел Потро не е имало никакви преговори за предстоящия турнир за Купа „Дейвис“ в Мадрид“.

През 2016 г. Дел Потро беше основна част от състава на Аржентина, който спечели Купа „Дейвис“. На финала в Загреб „гаучосите“ надвиха домакините от Хърватия с 3:2 победи, а особено впечатляващ беше двубоят на Дел По с Марин Чилич, който шампионът от US Open 2009 обърна от 0:2 до 3:2 сета.

30-годишният тенисист не е играл от средата на юни, когато контузи коляното си по време на турнира на тревни кортове в Куинс Клъб, Лондон. В резултат на травмата аржентинецът се подложи на операция и пропусна следващите няколко месеца. Очаква се Дел Потро да се върне на корта на турнира в Стокхолм, който започва на 14-ти октомври и където е двукратен победител.

Освен в шведската столица, аржентинецът е заявил участие и в надпреварата във Виена, която е непосредствено след тази в Стокхолм. В австрийката столица тази година ще участва и Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини