Джокович се надява да се завърне в Токио



Джокович се надява да се завърне в Токио
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-09-2019 10:41 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович изрази надежди, че ще успее да се завърне на корта за турнира в Токио. Надпреварата започва на 30 септември, но все още сърбинът не може да потвърди на 100%, че ще участва.


Ноле беше принуден да се откаже в началото на третия сет срещу Стан Вавринка на US Open, а впоследствие се оказа, че травмата е по-сериозна, като дори се заговори за възможна операция.


"Бих искал да мога да ви кажа кога ще се завърна, но истината е, че не знам точно. Следя резултатите от възстановяването всеки ден. Следя как отвръща рамото ми", коментира Джокович пред RTS Serbia.


"За съжаление, контузия се оказа по-сериозна. Не ми позволи да продължа участието си в Ню Йорк, за което много съжалявам, защото това е един от най-големите четири турнира и много важна част от сезона", добави той.


Сърбинът засега не постави на дневен ред операция, а завръщането си в Токио нарече "идеалният сценарий".


"Надявам се да бъда на корта до седмица или две. Засега идеалният сценарий е да играя в Токио", каза Ноле.


Досега през сезона той е спечели 41 от 49 мача, които му донесоха 3 титли, включително две от Големия шлем. Тази седмица той задмина Джими Конърс с 269 седмици като №1. Рекордът е на Роджър Федерер - 310 седмици. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини