Треньор на Федерер: Няма да се депресира, ако Надал го стигне



17-09-2019 12:17 | Николай Драганов

Роджър Федерер не се притеснява от възможността Рафаел Надал да изравни рекорда му за титли от Големия шлем, коментира дългогодишният треньор на Маестрото Северин Люти.


Рафа вече има 19 трофея от Големия шлем и изостава с 1 зад Федерер. Испанецът е спечелил три титли, откакто Роджър спечели своята последна - на Уимбълдън през 2017-та.


"Не, не мисля, че е стресиран. Той се фокусира върху себе си. Има огромен респект към Рафа и знае какво коства, за да спечелиш толкова титли", коментира Люти, цитиран от TennisHead.net.


"Не го виждам стресиран по никакъв начин. Няма да бъде разбит, ако Рафа стигне до 20. Всичко това е добре за феновете, които се вълнуват кой ще завърши с повече. Особено за онези, които си мислехе, че всичко свърши, когато Федерер имаше 16 или 17, а Рафа - 14", добави Люти.


Надал е пет години по-млад от Федерер и дори само ако доминацията му на "Ролан Гарос" продължи, той скоро може да задмине Федерер. 


С 16 трофея от Големия шлем пък е Новак Джокович, който също има големи шансове в следващите години да настигне и задмине Маестрото. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини