Джак Сок с първа победа за годината



20-09-2019 18:06 | Станко Димов

Джак Сок постигна първа победа на единично от началото на сезона. Американецът, който заради дългото си отсъствие от корта е извън първите 200 в ранглистата в момента, се наложи с 2:0 сета над №11 в света Фабио Фонини, в отделните части 6:1, 7:6 (3).

В първия сет Фонини не приличаше на себе си и от това се възползва Сок, който се наложи убедително с 6:1 гейма. През втората част интригата се върна, но до пробиви не се стигна и логично дойде тайбрекът, в който при 3:5 точки Фонини допусна двойна грешка, а със сервис на своя страна Сок реализира още първия мачбол.

„Много съм щастлив, че успях да победя. Не ми се беше случвало отдавна. Близо половин година бях аут заради контузия, след това изиграх няколко турнира, но резултатите не бяха положителни. Радвам се, че ме поканиха да играя на Лейвър къп, подкрепата в отбора е уникална“, коментира Сок секунди след победата.

С успеха на американеца отборът на света изравни резултата, след като в първия мач на единично Доминик Тийм пречупи Денис Шаповалов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини