Осака грабна трофея в Осака



22-09-2019 09:41 | Николай Драганов

Наоми Осака спечели втора титла за годината и общо четвърта в своята кариера, след като вдигна трофея от надпреварата в родния и град - Осака. Японката се наложи с 6:2, 6:3 над Анастасия Павлюченкова във финалния мач.


Поставената под №1 в схемата Наоми Осака имаше два загубени финала в турнира - през 2016 и 2018-та година, но тогава той се провеждаше в Токио. Но в градата, в който тя се ражда през 1997-ма година, историята се промени за радост на местните фенове.


Любопитна подробност е, че походът към титлата на Осака започна с победа във втори кръг срещу българката Виктори Томова. Вики дори беше близо до това да вземе сет на японката, но не успя да го стори, както не го стори и никоя друга тенисистка до края на седмицата.


По-рано през сезона японката спечели Australian Open, като от тогава нямаше друг трофей и се смъкна до №4 в света. В годишната ранглиста тя е на седма позиция и все още не си е гарантирала място на финалите на WTA в Шънджън. 


"За мен е много специално да спечелят тук. Това е градът, в който съм родена и ако трябва да съм честна - това ми даде сила да запазя постоянството си", коментира Осака след победата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини