Светът отново на колене пред Европа



22-09-2019 21:36 | Николай Драганов

Отборът на Европа спечели за трета поредна година Laver Cup. Крайният успех над отбора на света тази година дойде след 13:11 точки в полза на играчите от Стария континент.


Титлата донесе Александър Зверев с драматична победа в шампионски тайбрек над Милош Раонич в решителен последен 12-ти мач в турнира, който тази година се проведе в Женева. 


Германецът се наложи с 6:4, 3:6, 10:4 и така донесе победата на Европа, която изоставаше с 10:11 точки преди двубоя. 


Последният ден от турнира се разви изключително драматично, като денят започна с две победи за отбора на Света. Успех на Роджър Федерер запази шансовете на Европа живи и прати крайния изход в последен мач между Зверев и Раонич.


Европа печели титлата за трети път, но световният отбор този път беше най-близо до успеха. Най-много точки на своя тим донесе Роджър Федерер. 

 

Светът на Европа тази година се представи в отбор: Рафаел Надал, Роджър Федерер, Доминик Тийм, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Фабио Фонини и Роберто Баутиста Агут. Световният отбор беше в състав: Джон Иснър, Милош Раонич, Ник Кириос, Денис Шаповалов, Джак Сок, Тейлър Фриц и Джордън Томпсън. За трета поредна година европейският тим беше воден от Бьорн Борг, а този на света - от Джон МакЕнроу. 


Двамата капитани ще останат същите и догодина, когато Laver Cup ще се проведе в Бостън, САЩ. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини