Джокович се закани: Мога да победя Надал на клей (видео)



25-04-2011 22:14 | Николай Драгиев

В сряда Новак Джокович ще започне участието си на собствения си турнир в Белград. Това ще бъде и официалният дебют на световния номер 2 в сезона на клей.

Днес в сръбската столица Джокович заяви, че е уверен във възможностите си да победи световния номер 1 Рафаел Надал дори на клей. Целите пред сърбина до края на 2011 - още една титла от "Големия Шлем" и по възможност първото място в ранглистата.

От началото на 2011 година Джокович спечели всичките си 24 мача и това му е дало допълнителна увереност по негови думи. "Сега играя с много повече самочувствие срещу него. Вече вярвам, че мога да победя всеки, на всяка настилка. Все пак да победиш Надал на клей е най-голямото предизвикателство," категоричен е Ноле.

След видяното от Надал в Монте Карло и Барселона, Джокович се е убедил че за поредна година основният му съперник е продължил да подобрява играта си на тази настилка.

"С всяка изминала година той изненадва всички като продължава да се развива, макар на пръв поглед да изглежда, че няма какво повече да добави. Той мотивира и останалите играчи да подобряват представянето си.

"Няма съмнение, че Надал е основният претендент за титлата на "Ролан Гарос", с оглед на доминацията му на червено в последните години," допълва сърбинът.

Джокович признава, че почивката, която си е взел в последните три седмици му е дала възможност да презареди батериите. Той не игра в Монте Карло и Барселона заради проблем с коляното.

"Имах нужда от две допълнителни седмици, за да се възстановя от тежките битки в сезона на твърди кортове. Хард настилката е доста сериозно предизвикателство за коленете и сухожилията. Сега обаче съм възстановен напълно," смята Джокович.

Той допълва, че има нов хранителен режим, който му е помогнал изключително много на физическата форма през 2011. Джокович вече не си позволява да яде пица, паста или хляб. Той е намалил леко теглото си и това му е помогнало да бъде по-бърз на корт.

"Много хора се чудят каква е причината за отличната ми форма, но това не е тайна. Вече знам какво трябва да ям и кога. Освен всичко реших и проблема с алергията, който имах."

"През годините не правех всичко правилно, но сега нещата си идват на мястото и тежката ми работа, се отплаща. В предишни случаи не успявах да бъда достатъчно психологически уравновесен преди мачовете с Федерер и Надал и това ми пречеше. Сега е различно и знам как да се контролирам при всякакви обстоятелства," разкрива още Джокович.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини