Халеп отново се контузи, проблемът е до болка познат



Халеп отново се контузи, проблемът е до болка познат
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-09-2019 12:40 | Станко Димов

Шампионката от Уимбълдън Симона Халеп напусна с контузия силния турнир на твърди кортове в Ухан, Китай, който е с награден фонд от близо 3 млн. долара. В среща от осминафиналите, Халеп отстъпваше в резултата с 4:5 гейма пред участващата с „уайлд кард“ Елена Рибакина (Казахстан), когато се отказа заради болки в гърба.

„Проблемът е долната част на гърба. Преди да мина обстойни прегледи обаче не мога да кажа нищо друго“, коментира Халеп след срещата.

Именно заради проблеми в гърба Халеп беше принудена да сложи край на сезона си миналата година по същото време. На този етап няма индикации това да се повтори. По-рано през лятото румънката се отказа и по време на „Роджър скъп“ в Торонто.

„Започнах турнира силно и сега разочарованието е голямо, особено от факта, че отново става въпрос за контузия в гърба“, добави румънката, която бележи сериозен спад в играта си след триумфа на Уимбълдън в средата на юли.

На четвъртфиналите в Ухан Рибакина ще играе с Арина Сабаленка.

„Разбира се, че не исках да спечеля двубоя по подобен начин“, каза Рибакина пред официалния сайт на WTA. „Най-лошото нещо, което може да се случи на един атлет е контузията. Пожелавам на Симона бързо възстановяване. Щастлива съм, че съм на четвъртфиналите“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини