Две победи за българките на турнира в Санта Марина



01-10-2019 17:32 | Tennis24.bg

Две победи в пет мача записаха българските тенисистки в първия ден на основната схема на международния турнир по тенис за жени „Созопол Санта Марина Къп“ с награден фонд 15 000 долара. Габриела Михайлова и Лия Каратанчева спечелиха своите срещи днес и се класираха за осминафиналите на турнира, който е единствен за жени в България през тази година от календара на международната федерация по тенис ITF и валиден за световната женска ранглиста.

Габриела Михайлова разгроми за по-малко от час литовската квалификантка Ясмин Гауи с 6:0 6:1, а участващата с „уайлд кард“ Лия Каратанчева се наложи над преминалата също през квалификации Йоана Звонару (Румъния) с 6:3 7:5 в значително по-оспорван мач.

Другите три български представителки в днешния ден загубиха своите срещи. Започналата от квалификации Беатрис Спасова отпадна с 2:6 0:6 срещу Елени Мцентлидзе (Гърция), получилата „уайлд кард“ Белослава Велева бе отстранена от поставената под №8 Мариам Далакишвили (Грузия) с 2:6 1:6, а Любослава Перухова спечели първия гейм, но загуби следващите 12 до края на мача за 1:6 0:6 срещу Лара Панфилов (Холандия).

Останалите 9 българки в основната схема започват утре участието си. Това са водачката в схемата Гергана Топалова, третата Петя Аршинкова, седмата Ани Вангелова, както и Зиновия Ванева, квалификантките Мирела Шкумбова, Никол Русева и Елена Кралева и 15-годишните надежди Денислава Глушкова и Стела Пеева, които са с „уайлд кард“. Мачовете започват в 10:00 ч. на кортовете на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол.

В започналата надпревара и по двойки победи постигнаха Габриела Михайлова и Зиновия Ванева, Елена Кралева и Стела Пеева, както и Ани Вангелова в тандем с Алина Зилич (Русия). Изненадваща загуба пък претърпяха вторите поставени в схемата Петя Аршинкова и Зиновия Ванева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини