Джокович разкри голямата си цел до края на кариерата



02-10-2019 15:37 | Станко Димов

Той е номер едно в световната ранглиста, има спечелени 75 трофея, в това число 16 от турнири от Големия шлем, но Новак Джокович призна, че има едно нещо, което липсва във впечатляващата му кариера. И сърбинът се надява, че ще успее да реализира мечтата си и да спечели златен олимпийски медал на предстоящите Игри в Токио догодина.

Ноле вече има олимпийски медал – бронз от Игрите в Пекин през 2008 г., но изрази надежди да се представи значително по-добре през 2020 г.

„Това определено е едно от най-големите ми желания. Да спечеля златен медал догодина ще бъде голямата ми цел. Надявам се, че ще мога да направя още една крачка напред в Токио. Все още се чувствам млад и като дух, и като тяло. Все още съм мотивиран да печеля големи победи на корта“, коментира Джокович.

Сърбинът е поставен под №1 в схемата на турнира в Токио тази седмица. Надпреварата е от категория АТП 500, а Джокович вече е на четвъртфиналите, след като в първите два кръга записа чисти победи над Алексей Попирин и Го Соеда. В спор за място на полуфиналите белградчанинът ще срещне Люка Пуй.

Това ще бъде трети двубой между двамата, а до момента Ноле няма загубен сет. Особено впечатляващ беше успехът с 6:0, 6:2, 6:2 на полуфиналите на Australian Open в началото на годината. Преди няколко седмици те се срещнаха и в Синсинати, а успехът отново беше за сърбина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини