Двама японци в Топ 8 в Токио за пръв път от половин век



03-10-2019 10:12 | Николай Драганов

Таро Даниел и Ясутака Учияма се класираха за четвъртфиналите на турнира в Токио, като по този начин сложиха заедно край на традиция, продължила 47 години. 


За първи път от 1972-ра година двама японци ще играят в Топ 8 на турнира в Токио. Тогава в японската надпревара обаче участват 18 представители на домакините, докато сега са само 5. 


Първи на четвъртфиналите се класира квалификантът Учияма, който е под №136 в световната ранглиста. Преди началото на турнира той имаше две победи през сезона в ATP тура - и двете постигнати в началото на годината на турнира в Бризбън, когато стигна четвъртфиналите. 


В първи кръг в Токио той поднесе една от големите изненади в турнира, като изхвърли четвъртия поставен Беноа Пер, а във втори надигра Раду Албот след обрат - 6:7(2), 6:3, 6:4. 


По-късно към него се присъедини и 127-мия в света Таро Даниел, който играе в Токио с "уайлдкард". Даниел пък поднесе другата голяма изненада в Токио тази година, побеждавайки втория поставен Борна Чорич в първи кръг. На осминафиналите пък Даниел успя да победи с 6:4, 7:6(3) Джордън Томпсън от Австралия. 


Учияма ще търси място на полуфинал срещу Рейли Опелка от САЩ, докато Даниел ще играе с още един австралиец в лицето на Джон Милман. Ако евентуално постигнат нови победи, двамата японци ще се срещнат помежду си за място на финал. 


Три пъти досега турнирът е печелен от японец - в първото му издание през 1972-ра година, както и през 2014-та и 2012-та от Кей Нишикори. 

 

Другият ясен четвъртфинал в Токио е между Новак Джокович и Люка Пуй, а Гофен, Шаповалов, Чун и Чилич ще излъчат последните двама представители в Топ 8 тази година. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини