Да бъдеш като Джокович - уникална история на японско дете, което променя живота си и сбъдна мечтата си



04-10-2019 16:45 | Станко Димов

Новак Джокович не е обикновен тенисист. Той е истински посланик на този спорт по света и това се доказа от един японски младеж, който вдъхновен от Ноле, променя коренно начина си на живот. Той се казва Йори Йошида, на 20 години е. Когато е бил още непълнолетен се премества да живее в Сърбия, където играе тенис и учи езика. Прекарва в западната ни съседка 4 години с надеждата, че ще успее да се срещне с идола си. Е, успя да го направи, макар и в Токио, където тази седмица Джокович участва в местния турнир.

Ето какво разказа за емоционалната среща Джокович в профила си във Фейсбук:

„Този човек ми направи деня. Вдъхновен от моите успехи през 2011 г., с позволението на баща му, се е преместил да живее в Сърбия. Той прекарва 4 години в Сърбия, играейки тенис, изучавайки нашия език и надявайки се, че един ден ще ме срещне. Това не се случи в Сърбия, но се случи в Япония.

Пътувайки по света съм се срещал с много хора, но не знам дали съм виждал някой по-страстен и ентусиазиран човек от него.

Спечели вниманието ми, след като гледах видео, направено в Сърбия, в което той говори на сръбски и ме моли да играя с него. Гледах видеото преди няколко дни и го поканих да дойде да ме гледа как играя и след мача ми може да играем заедно.

Беше наистина забележително изживяване, което изпълни сърцето ми с радост и щастие. Виждайки страстта, която той споделяше, когато бяхме заедно, беше наистина завладяващо. Той говори сръбски много добре и е изключително забавен. Накара ме да се смея на висок глас. Ситуации като тази ми напомнят колко съм благословен и благодарен да бъда в позиция да повлияя положително на много животи“.

Ето видеото, в което Йори моли Джокович да играят дори само за 5 минутки:



А тук мечтата на младежа вече е реализирана:



А ето я историята, разказана от Новак Джокович:

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини